Támogatás BGA Zrt.

http://bgazrt.hu/

2017- ben a Nemzetpolitikai Államtitkárság meghirdette a „Családi vállalkozások évét”. A tematikus év keretei között több vállalkozásfejlesztési pályázati kiírásra is sor került a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által. A „Külhoni működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatása” kategória „Nem a mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével, feldolgozásával, illetve forgalmazásával kapcsolatos fejlesztés/projekt” alkategóriában gépműhelyünk is benyújtotta pályázatát.

A „Szanyi gépműhely eszközfejlesztése” címen benyújtott pályázati kérelem. A benyújtott projekt pozitív elbírálásban részesült. Így immár 20 éve működő családi műhelyünk komoly eszközfejlesztést hajthatott végre az elmúlt évben.

Az 5 897 596 forintos támogatásból egy T8115VF vonalba fúró gépet és egy DM100 cap köszörűgépet vásároltunk, valamint vállalkozásunk egy saját weboldallal is gazdagodott.

A fejlesztés által minimális várakozási idővel el tudjuk végezni a mezőgazdasági munkagépek motorjavítási munkálatait.

A motorblokk főtengely vonalának eldeformálódását eddig csak egy kárpátaljai cég végezte, ezért a várakozási idő nagyon hosszadalmas volt (2-3 hét). Ezért is jelent nagy piaci előnyt a fejlesztés, amely által a kárpátaljai magyar gazdák versenyképessége is közvetlenül nő.

Ez úton is hálás köszönetünket fejezzük ki Magyarország Kormánynak, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és BGA Zrt.-nek a támogatásbért, amely által vállalkozásunk egy új üzleti szintre léphetett.